top of page

Η «GSA Sport» δίπλα στην AHEPA για τον Αγιο Νικόλαο


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H «GSA Sport» η οποία προ δύο περίπου μηνών ανέλαβε την ευθύνη της παραγωγής των ενδυμάτων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ αποφάσισε να διαθέσει μέρος των πωλήσεων τoυς στη Βόρεια Αμερική για την ενίσχυση του Ταμείου της ΑHEPA για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Η GSA Sport, όπως έγραψε ο «Ε. Κ.» είναι η πρώτη ελληνική εταιρία σχεδιασμού και παραγωγής αθλητικών ειδών υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας που παρέχει τις εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδος. Οι εμφανίσεις των παικτών της Εθνικής Μπάσκετ είναι διαθέσιμες προς πώληση στο ευρύ κοινό μέσω του www.GSAHellas.com .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “GSA Sport”, Γεράσιμος Φ. Παπασπυράτος είναι μέλος του 25ου Τμήματος «Delphi» της AHEPA στο Μανχάταν και ανακοίνωσε στον πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος Αργύρη Αργειτάκο την πρόθεσή του να διαθέσει μέρος των πωλήσεων της Βόρειας Αμερικής στο ταμείο της για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου

Λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο κ. Παπασπυράτος δεν μπόρεσε να παραστεί στο 95ο Συνέδριο της ΑΗEPA που διοργανώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στο Ορλάντο της Φλόριδας κι έτσι τη σκυτάλη πήρε ο κ. Αργειτάκος για να παρουσιάσει τις ενδυμασίες της Εθνικής ομάδας και να ενημερώσει τους συνέδρους αναφορικά με την απόφαση να γίνει δωρεά μέρος των εσόδων στην AHEPA για τον Άγιο Νικόλαο.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο τέως ύπατος πρόεδρος της AHEPA Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Carl Hollister και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κόκοτας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Παπασπυράτου, την ημέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία της “GSA Sport” με την Ελληνικό Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Ήταν 14 Ιουνίου του 1987 κι εγώ μόλις 13 ετών. Έφυγα πολύ νωρίς από το σπίτι μου για να παίξουμε μπάσκετ με τους φίλους μου. Γυρίσαμε για τον τελικό και στριμωχτήκαμε στην αυλή ενός γείτονα για να δούμε τον αγώνα. Εκείνη την ημέρα ένιωσα έντονα τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και λάτρεψα την Εθνική ομάδα μπάσκετ», επεσήμανε ο κ. Παπασπυράτος.

«Εμαθα τι σημαίνει να πιστεύεις, να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς μέχρι να φθάσεις στο τέλος. Έμαθα να σέβομαι, αλλά να μην φοβάμαι τον αντίπαλο, έμαθα πως η σκληρή δουλειά σε ανταμείβει. Γεύτηκα τη νίκη και έμαθα να στοχεύω στο καλύτερο. Και στο τέλος έμαθα να είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Ευχαριστώ την ομοσπονδία για την

επιλογή της. Καλή μας επιτυχία και πάντα ενωμένοι όλοι», συμπλήρωσε.

«Οι εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, σχεδιάστηκαν από ελληνικά μυαλά και κατασκευάστηκαν από ελληνικά χέρια», κατέληξε.

Τμήμα της Χρονιάς 2017

Το 25ο Τμήμα «Delphi» της ΑΗΕΠΑ ιδρύθηκε το 1923 έναν περίπου χρόνο μετά την ίδρυση της οργάνωσης. Αν και πέρασαν 94 χρόνια από της ιδρύσεώς του εντούτοις παραμένει ένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά τμήματα της AHEPA στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης.

Εξ άλλου γι αυτό και στο 95ο Συνέδριο βραβεύτηκε με το βραβείο «Τμήμα της Χρονιάς 2017».

Ο κ. Αργειτάκος επεσήμανε ότι η τελετή βράβευσης του Τμήματος ήταν συγκινητική τόσο για τον ίδιο όσο και τους άλλους συνέδρους από το Μανχάταν.

Παράλληλα τόνισε ότι κατά την διάρκεια του ετήσιου δείπνου που θα παραθέσουν στις 16 Οκτωβρίου στο ελληνικό κέντρο «The Loeb Central Park Boathouse» θα γιορτάσουν το γεγονός και συνάμα θα τιμήσουν το πρώην πρόεδρο του Τμήματος, Δρ. Μαρίνο Πετράτο για τις υπηρεσίες που παρείχε για πέντε ολόκληρες δεκαετίες στην AHEPA και για την προσφορά του στην Ιατρική και στην ομογένεια.

* H διαφήμιση της ενδυμασίας της εθνικής ομάδας. Φωτογραφία: Αργύρης Αργειτάκος.

* Ο Αργύρης Αργειτάκος (αριστερά) και ο Δημήτριος Κόκοτας.


DELPHI CHAPTER No. 25

Manhattan, NYC

Founded 1923

bottom of page